|
|
שרימפס בשום וטקילה |
מרכיבים :
|
1/4 כפית סוכר
מלח ופלפל
1 כף שמן טיגון
2 כפות חמאה
1/2 כפית פתיתי צ'ילי
4 שיני שום קצוצות
2 כפות קמח
1/4 כוס טקילה
3/4 כוס ציר או מרק ירקות
|
2 כפות חמאה (נוספות)
•
1 כף פטרוזיליה מיובשת
•
2 כפות מיץ לימון
|
אופן הכנה :
|
• מנקים את השרימפס, מייבשים היטב מנוזלים ומניחים אותם בקערה.
•
בוזקים מעליהם 1/4 כפית סוכר, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב.
•
מחממים מחבת טפלון עם כף שמן טיגון ומטגנים את השרימפסים כ- 2 עד 3 דקות מכל צד.
•
מוציאים את השרימפס מהמחבת ומניחים בצד.
•
מוסיפים למחבת 2 כפות חמאה. כשהחמאה נמסה מוסיפים את השום הקצוץ ופתיתי הצ'ילי.
•
מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים משך כ- 2 דקות עד שהקמח עשוי.
•
מוסיפים למחבת את ציר הירק מעורבב עם הטקילה, מערבבים ומצמצמים את הרוטב למחצית מהכמות.
•
מורידים את האש ומוסיפים עוד 2 כפות חמאה.
•
מוסיפים את הפטרוזיליה היבשה ו-2 כפות מיץ לימון.
•
מחזירים את השרימפס למחבת, מערבבים, מכסים עם מכסה ומבשלים עוד 3 דקות על האש הנמוכה ביותר.
•
מגישים עם נודלס או אורז ושופכים מעל את הרוטב.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|