|
|
כופתה ברגר - המבורגר על האש |
מרכיבים :
|
450 גר' בשר טחון
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס בצל קצוץ
1 כפית מלח
1/2 כפית תערובת 7 תבלינים•
לחמניות המבורגר
לרוטב: 3/4 כוס מיונז
1 שן שום קצוצה
1 כף מיץ לימון
2 כפות טחינה גולמית
|
1/2 כפית פפריקה
לקישוט- שורש לפת מוחמצת
עגבניה פרוסה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
1/2 כוס בצל קצוץ גס
1 כף סומק
1/2 כפית מלח
|
אופן הכנה :
|
•מכניסים למעבד המזון כוס פטרוזיליה וכוס בצל קצוץ ומעבדים למחית.
•
מוסיפים את הבשר הטחון, תערובת 7 תבלינים וכפית מלח ומעבדים לתערובת חלקה.
•
יוצרים המבורגרים וצולים אותם בגריל ביתי כ- 7-8 דקות.
•
מכינים את הרוטב מ- 3/4 כוס מיונז עם שן שום קצוצה, כף מיץ לימון ו- 2 כפות טחינה גולמית.
•
ניתן להוסיף 1/2 כפית פפריקה חריפה לטעם.
•
בקערה נפרדת מערבבים לסלט קטן - 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה גס, 1/2 כוס בצל קצוץ דק, כף סומק ו- 1/2 כפית מלח.
•
מוציאים את ההמבורגרים מהגריל ומסדרים את הלחמניות על משטח עבודה (ניתן לקלות אותן מראש אך לא חובה).
•
מורחים את הלחמניות ברוטב, שמים מעליהם את ההמבורגרים ומעט מסלט הפטרוזיליה.
•
מגישים עם פרוסות עגבניה ולפת מוחמצת.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|