|
|
עוף בתנור של ג'וליה צ'יילדס |
מרכיבים :
|
עוף שלם של 2 קילו ו- 200 גר'
3 לימונים חצויים
4 ענפי טימין
2 ענפי רוזמרין
6 שיני שום עם קליפה, מעוכות
1 בצל חתוך לעיגולים
שמן זית
מלח ופלפל
1/2 כוס ציר עוף
2 כפות שמן שקדים
|
2 חבילות גרגיר נחלים
עוד חצי לימון
|
אופן הכנה :
|
• שמים בקערה את שיני השום המעוכות (עם קליפה), ענפי הטימין והרוזמרין, מיץ מ-3 לימונים, קליפות הלימון הסחוטות, מלח ופלפל.
•
מכניסים את העוף השלם לקערה ומורחים היטב מכל הצדדים ומתחת לעור.
•
מכניסים את קליפות הלימון ועשבי התיבול לחלל העוף.
•
חותכים את הבצל לעיגולים ומסדרים אותם על כל תחתית התבנית (יש להשתמש בתבנית חצי עמוקה בגודל של העוף), מניחים את העוף השלם על הבצל.
•
קושרים את רגלי העוף על מנת שהמילוי ישאר בתוך העוף, ומפזרים על העוף באופן שווה את המיץ שנותר בקערה, זילוף שמן זית ועוד כפית מלח.
•
מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, משך שעה ורבע.
•
בנתיים מנקים את עלי גרגיר הנחלים, מייבשים ומניחים בקערת סלט.
•
כשהעוף מוכן, מוציאים אותו מהתבנית הצידה, מנקזים החוצה את השומן הצף שנותר בתבנית, ומשאירים את הבצלים החרוכים.
•
מוסיפים לתבנית עם הבצלים, 1/2 כוס ציר עוף ומערבבים היטב על מנת שהנוזל יקבל את טעמי הבצל החרוך.
•
מסננים את הנוזלים מהבצלים ומניחים את הבצלים בצד (ניתן לקשט איתם את המנה אם רוצים.
•
מוסיפים לנוזל מהתבנית עוד מיץ מחצי לימון, מעט מלח ו-2 כפות שמן שקדים או שמן אגוזים.
•
פורסים את העוף לחתיכות נאות ומשאירים את השלד עם שאריות בשר.
•
מגרדים את כל הבשר שנותר על עצמות העוף וחותכים לחתיכות קטנות.
•
שופכים את הרוטב המסונן על סלט גרגיר הנחלים, מוסיפים את חתיכות העוף הקצוץ ומערבבים.
•
מגישים את נתחי העוף השלמים על מצע של סלט גרגיר נחלים עם עוף קצוץ.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|