|
|
מקרוט - עוגיות תמרים |
מרכיבים :
|
250 גר' סולת טחונה דק
250 גר' סולת טחונה גס
1 כף סוכר
1 קורט מלח
100 גר' חמאה מומסת
מים פושרים
1/2 כוס מי זהר
למילוי: 200 גר' תמרים יבשים
1/2 כפית קינמון
1 כפית חמאה מומסת
|
1 כפית מי פריחת הדרים (מי זהר)
•
1/2 כפית מיץ לימון
•
שמן צמחי לטיגון
•
דבש לטבילת העוגיות
|
אופן הכנה :
|
• מגלענים את התמרים ומניחים אותם בקערה מחוררת (של קוסקוס), מעל סיר אידוי עם מים רותחים, משך 20 דקות.
•
מוציאים את התמרים ומצננים.
•
מוסיפים לתמרים 1 כפית מי זהר, 1/2 כפית קינמון, 1/2 כפית מיץ לימון וכפית חמאה מומסת.
•
מערבבים ומועכים את העיסה היטב, ויוצרים ממנה נקניק ארוך.
•
בקערה נפרדת, מערבבים את שני סוגי הסולת עם הסוכר, קורט מלח ו- 100 גר' חמאה מומסת.
•
לשים היטב ומוסיפים 1/2 כוס מי זהר.
•
מוסיפים מעט מים פושרים עד ליצירת בצק אחיד.
•
מצפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל- 30 דקות.
•
מוציאים את הבצק מהמקרר, וצרים ממנו גליל ארוך, עבה פי שנים מגליל התמרים שהכנו.
•
בעזרת היד, יוצרים חור במרכז הגליל ומניחים בתוכו את גליל המילוי (התמרים).
•
סוגרים את הבצק כמו רולדה ומגלגלים שוב לקבלת גליל אחיד.
•
חותכים את הרולדה לעוגיות בצורה אלכסונית ומטביעים על העוגיות פסים עם הסכין.
•
מטגנים את עוגיות המקרוט בשמן עמוק עד השחמה (כ-3 דקות).
•
מחממים דבש וטובלים בתוכו את העוגיות.
•
מוציאים את העוגיות מהדבש ומייבשים אותן על רשת.
•
מגישים את המקרוט חם או קר.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|