|
|
מרק חרירה מרוקאי |
מרכיבים :
|
2 עגבניות מקולפות מרוסקות
1 בצל קצוץ
1/3 כוס כוסברה קצוצה
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 גבעול סלרי קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות חמאה או מרגרינה
3 כפיות מלח
1 כפית אבקת ג'ינג'ר
1/2 כפית פלפל
|
1 קופסת שימורים של חומוס
•
1/2 כוס עדשים חומות מושרות במים לשעה
•
1/3 כוס איטריות ורמיצלי (איטריות קדאיף דקיקות)
•
1/3 כוס קמח
•
2 ליטר מים
•
2 כפות שמן
•
150 גר' בשר צלי חתוך לקוביות- למרק בשרי (לא חובה).
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר עם 2 כפות שמן על חום בינוני, ומוסיפים את הבצל.
•
כשהבצל מזהיב מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים.
•
מוסיפים את גבעול הסלרי, את הפטרוזיליה ואת הכוסברה ומערבבים היטב.
•
מוסיפים את העדשים, את המרגרינה, ג'ינג'ר, מלח ופלפל.
•
למרק בשרי- מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו מכל הצדדים לפני הוספת הנוזלים (לא חובה).
•
מוסיפים שני ליטר מים, מכסים את הסיר עם מכסה ומבשלים על חום בינוני משך 45 דקות, ומערבבים מידי פעם.
•
אחרי 45 דקות מוסיפים את החומוס ואת רסק העגבניות.
•
מערבבים את הקמח עם 1/2 כוס מים ליצירת עיסה חלקה, ומוסיפים למרק.
•
מוסיפים את האיטריות ומבשלים עוד 10 דקות.
•
מגישים עם תמרים.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|