|
|
סופגניות ללא ביצים וחלב |
מרכיבים :
|
40 גר' שמרים מומסים ב- 240 מ"ל מים
100 גר' סוכר וניל
800 גר' קמח
50 מ"ל שמן זית
כוס סוכר עם כפית קינמון
שמן לטיגון
קצפת צמחית למילוי
גנאש שוקולד או סירופ שוקולד מוכן
ריבת תות למילוי
|
|
אופן הכנה :
|
• ממיסים את השמרים במים ומוסיפים 100 גר' סוכר וניל.
•
מוסיפים לקמח את שמן הזית ואת השמרים המומסים ומעבדים היטב עד יצירת בצק חלק.
•
מניחים את הבצק בקערה מכוסה עם ניילון נצמד, ומתפיחים במקום חמים משך שעה וחצי.
•
מעבדים את הבצק שוב ומניחים על משטח מקומח.
•
חותכים את הבצק לשניים וחותכים כל חצי ל- 4 כדורים.
•
מחצי אחד יוצרים עיגולים שטוחים, לסופגניות עגולות, ומהחצי השני יוצרים מאין נקניק, לסופגניות ארוכות.
•
מטגנים את כל הסופגניות בשמן עמוק עד הזהבה, מוציאים מהשמן ומספיגים את שארית השמן עם נייר סופג.
•
מצננים את הסופגניות העגולות ומגלגלים אותן בסוכר עם הקינמון.
•
ממלאים את הסופגניות בריבת תות בעזרת שקית זילוף.
•
את הסופגניות הארוכות מצפים מלמעלה בגנאש שוקולד מומס ומשאירים בצד להצטנן.
•
כשהסופגניות קרות, חותכים אותן במרכז וממלאים בקרם קצפת כרצונכם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|