|
|
מלאווח ממולא בשר |
מרכיבים :
|
300 גר' סולת
150 גר' קמח
מלח ופלפל
50 גר' מרגרינה נמסה עם 3 כפות שמן זית
400 גר' בשר טחון
1 כפית כמון
1 כפית אבקת שום
2 בצלים קצוצים לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
|
1 עגבניה חתוכה לקוביות
•
2 כפות שמן צמחי
|
אופן הכנה :
|
• שמים את הסולת עם הקמח במיקסר, ומעבדים עם מים (בערך 2 כוסות), עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק.
•
טובלים את היד בתערובת המרגרינה והשמן ויוצרים מהבצק עיגולים בגודל של כדור גולף.
•
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עם העגבניה, פלפל אדום, מלח ופלפל.
•
מוסיפים למחבת גם את הבשר הטחון מעורבב עם פפריקה, כמון, שום, מלח ופלפל.
•
מטגנים את התערובת עד שהבשר שחום ומוכן.
•
בנתיים, מרטיבים את הידיים בתערובת השמן, ומשטחים את הבצק עם היד לעלי מלאווח.
•
מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את המלאווח מצד אחד משך כדקה.
•
מוציאים את העלה מהמחבת ופורסים אותו על משטח עבודה.
•
שמים על הבצק 2-3 כפות מתערובת הבשר.
•
מטגנים עוד עלה מצד אחד, ומכסים את העלה עם שכבת הבשר. מהדקים בצדדים על מנת שלא יפתח.
•
שמים מעל עוד שכבת בשר, ומעל עוד עלה מלאווח מטוגן מצד אחד.
•
מסדרים את העלים כך שיהיו באותו הגודל.
•
ניתן להוסיף עד 5 שכבות.
•
כשהמאפה מוכן עם שכבת מלאווח שטוגן מצד אחד למעלה, מעבירים את כולו למחבת, הופכים, ומטגנים את השכבה העליונה.
•
מוציאים את המאפה מהמחבת.
•
חותכים למשולשים ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|