|
|
במיה מוקפצת פריכה |
מרכיבים :
|
350 גר' במיה
10 פלפל צ'ילי ירוקים טרים (קטנים)
3 פלפל צ'ילי אדום מיובש
1/4 כפית זרעי כמון שלמים
1 כפית מלח או יותר
3 כפות שמן צמחי
|
|
אופן הכנה :
|
• שוטפים את הבמיה ומיבשים היטב (על הבמיה להיות יבשה לחלוטין על מנת שתצא פריכה!).
•
חותכים את הבמיה לעיגולים דקים בעזרת מספריים או סכין.
•
מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומוסיפים את הבמיה.
•
חותכים את פלפלי הצ'ילי הירוק לחתיכות קטנות, ומוסיפים למחבת.
•
מוסיפים את פלפלי הצ'ילי האדום - שלמים, את גרגירי הכמון והמלח, ומערבבים.
•
מכסים את המחבת עם מכסה ומבשלים על חום בינוני משך כ- 20 דקות, מבלי לפתוח את המכסה.
•
אחרי 20 דקות פותחים את המחבת ומערבבים, סוגרים שוב עם מכסה ומבשלים עוד כ- 8 דקות.
•
אחרי 8 דקות פותחים את המכסה, ומתקנים תיבול.
•
מעלים לאש גבוהה ומקפיצים היטב על מנת ליבש את התבשיל מהנוזלים ולהגיע לפריכות רצויה.
•
כשהנוזלים יבשו, מוציאים מהמחבת ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|