|
|
ירקות מתוקים צלויים בסיידר וקינמון |
מרכיבים :
|
1 כוס סיידר תפוחים (חומץ תפוחים)
2 כפיות חומץ בן יין לבן
2 כפיות שמן זית
מיץ מחצי לימון
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
1 כפית אגוז מוסקט
1 כפית מלח
2 כפות מרגרינה
|
1 דלורית חתוכה לקוביות (עם קליפה)
•
2 כוסות גזר גמדי (טרי)
•
2 בטטות מקולפות חתוכות לקוביות
•
1/2 כוס צימוקים כהים
•
1/2 כוס צימוקים בהירים
|
אופן הכנה :
|
• מכניסים לסיר את סיידר התפוחים ומחממים על אש בינונית נמוכה.
•
מוסיפים לסיידר 2 כפיות חומץ, 2 כפיות שמן זית, מיץ מחצי לימון, סוכר חום, אגוז מוסקט וקינמון.
•
מוסיפים עוד קורט פלפל קאיין, כפית מלח ו-2 כפות מרגרינה.
•
מערבבים על האש עד שהסוכר והמרגרינה נמסים.
•
שמים את הירקות- בטטה, גזר ודלורית עם הצימוקים בקערת פיירקס או חרס עמוקה ומערבבים את כל המרכיבים.
•
שופכים את הרוטב על הירקות בצורה שווה, מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך שעה וחצי.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|