|
|
כנפי עוף בצ'ילי נוסח תאילנד |
מרכיבים :
|
500 גר' כנפי עוף נקיות
2 שיני שום
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
1 כף רוטב סויה או רוטב דגים
1 כף סוכר
3 כפות ציר עוף
1 כף חומץ
1 כפית קורנפלור
1 כף רסק עגבניות
|
לטיגון:
מלח ופלפל
•
קמח לציפוי
•
שמן לטיגון עמוק
|
אופן הכנה :
|
• קוצצים את שיני השום ואת הג'ינג'ר דק, וחותכים את הצ'ילי לפרוסות דקיקות (ניתן להוריד מהכמות בהתאם לחריפות הרצויה).
•
לרוטב: מערבים בקערה כף סוכר, כף רוטב דגים או רוטב סויה, כף חומץ ו-3 כפות ציר עוף.
•
מוסיפים כפית קורנפלור ומערבבים היטב, ועוד כפית רוטב או רסק עגבניות בשביל הצבע, ומניחים בצד.
•
בנתיים- מנקים את הכנפיים ובוזקים מעליהם מלח פלפל וכף קמח.
•
מערבבים את הכנפיים בתוך שקית או קופסא עם מכסה עד שהן מצופות בקמח.
•
מחממים שמן בווק וכשמגיע לרתיחה מטגנים את הכנפיים בשמן עמוק עד השחמה (כ- 12 דקות).
•
מוציאים את הכנפיים ומספיגים מהן את שאריות השמן.
•
במחבת נפרדת מחממים כף שמן ומקפיצים את השום, ג'ינג'ר ופלפלי הצ'ילי משך כחצי דקה.
•
מוסיפים למחבת את הרוטב שהכנו מראש ואת כנפי העוף ומערבבים היטב כמה דקות.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|