|
|
מרק שורש סלרי |
מרכיבים :
|
1 כף שמן זית
3 גבעולי כרישה קצוצים לחצאי עיגולים
1 שורש סלרי גדול מקולף וחתוך לחתיכות קטנות
2 כפות קמח
מלח ופלפל
4 כוסות ציר עוף (אפשר פרווה)
1/2 כוס שמנת מתוקה רזה
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר עם כף שמן זית על חום בינוני, ומאדים את הכרישה הקצוצה כ-10 דקות עם מלח ופלפל, עד שהיא נעשית שקופה.
•
מוסיפים לכרישה שתי כפות קמח ומערבבים היטב עד שהקמח מעט משחים.
•
מוסיפים את שורש הסלרי החתוך, מקפיצים עוד 2 דקות ומוסיפים את ציר העוף.
•
מביאים לרתיחה, מורידים לאש בינונית נמוכה ומשאירים לבישול משך 30 דקות.
•
מערבבים מידי פעם.
•
אחרי 30 דקות, מעבירים את המרק למעבד המזון או מעבדים בעזרת בלנדר כוס ידני, עד שהמרק נעשה סמיך כמו פירה.
•
כשהמרק סמיך מחזירים אותו לאש קטנה ומערבבים פנימה בעדינות 1/2 כוס שמנת מתוקה רזה (15%).
•
מגישים חם עם קרוטונים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|