|
|
גרטן תפוחי אדמה |
מרכיבים :
|
5-6 תפוחי אדמה בינוניים
קוביית חמאה לציפוי התבנית
מלח ופלפל
1 כפית רוזמרין יבש
2 שיני שום קצוצות
1 קופסת שמנת מתוקה 35% או פחות
3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת כמו צ'דר או גרוייר
2 כפות פטרוזיליה קצוצה או 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
|
|
אופן הכנה :
|
• מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות.
•
משרים את הפרוסות במים קרים משך 10 דקות.
•
מוציאים את הפרוסות מהמים ומיבשים אותן היטב עם מגבת או מגבת נייר.
•
משמנים תבנית חרס או פיירקס עמוקה עם קוביית מרגרינה או חמאה.
•
שופכים את פרוסות תפוחי האדמה לתבנית ומוסיפים להן את השום, מלח, פלפל ורוזמרין.
•
מערבבים כך שכל הפרוסות תהיינה מצופות בתבלינים, ומסדרים אותן בתבנית בצורה שטוחה.
•
שופכים מעל את השמנת המתוקה (עד לגובה מחצית מתפוחי האדמה).
•
מפזרים מעל גבינה צהובה כגון גבינת צ'דר או גבינת גרוייר מגורדת ואת הפטרוזיליה.
•
אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות משך 40 דקות.
•
מוציאים מהתנור, חותכים לריבועים ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|