| 
        
 | 
  
    
  
      
	
		
              
                            | 
              מרק מלוחייה בטעם מצרי | 
              
              
      
                    
                    | 
                   מרכיבים :
                     |  
                    
                    |   
                     2 כוסות כוסברה קצוצה
            
                     2 בצלים קצוצים
                     
                     1 כוס מיץ לימון
                       
                       10 שיני שום כתושות
                      
                         1 כף מרגרינה לבישול
                   
                     
                      שמן זית
                    
                     1 כף כוסברה יבשה
                 
                      
                     4 כוסות עלי מלוכיה מושרים במים משך הלילה
                  
                     450 גר' בשר או עוף - לא חובה
                  
                      2 כפיות מלח
                      | 
                   
                     
                    
                    
                  
                    
                    
                    | 
                    קורט פלפל פלפל קאיין
                     | 
                     
                    
                    
                    
                       | 
                   אופן הכנה :
                     |  
                    
                    
                    
                    • מסננים את עלי המלוכיה מהמים בהם הושרו ומייבשים אותם היטב.
 •   
מחממים כף מרגרינה בסיר, ומקפיצים את עלי המלוכיה משך כ- 5 דקות עד שמתייבשים שוב.
 •  
מוסיפים מים עד כיסוי כל העלים.
 •  
מכסים את הסיר עם מכסה ומניחים לעלים להתבשל על חום נמוך כ- 15 דקות.
 •  
אחרי 15 דקות, מסננים את מי הבישול החוצה ומוסיפים לסיר ציר ירקות, או למרק בשרי- ציר בשר או ציר עוף.
 •  
במידה ומכינים מרק בשרי, חותכים את נתח הבשר (שפיץ-צ'אך או כתף) לקוביות, ומבשלים מבעוד מועד במים עם מלח ובצל.
 •  
מוסיפים את ציר הבשר יחד עם קוביות הבשר המבושלות, לסיר המלוחיה.
 •  
במחבת נפרדת, מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את 2 הבצלים הקצוצים כ- 5 דקות.
 •  
מוסיפים אותם לסיר המרק.
 •  
באותה המחבת מקפיצים בשמן זית מחצית מהשום הקצוץ ומחצית מעלי הכוסברה, משך 5 דקות.
 •  
מוסיפים גם את הכוסברה היבשה למחבת, מערבבים הכל על האש, ואז שופכים לסיר המרק.
 •  
מוסיפים למרק גם את המחצית השניה של השום והכוסברה הטריים.
 •  
מוסיפים 2 כפיות מלח, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית משך כשעה ו-15 דקות.
 •  
אחרי שעה ורבע, מוסיפים למרק קורט פלפל קאיין, וכוס מיץ לימון (או פחות למי שלא אוהב חמיצות).
 •  
טועמים, מתקנים טעם, ומגישים חם בלווית אורז.
 •  
בתאבון.
                     | 
                     
                  
                                
                    
                     
              
              
              
              
              
               | 
                      
                 
               | 
              
              
              
              
                
              
              
           | 
	 
 
      
  
  
    
לחץ להדפסת המתכון 
        Rotev.co.il-מתכונים בוידאו 
    
     
  
 | 
  
         
       
         |