|
|
טאג'ין בשר ופול |
מרכיבים :
|
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
500 גר' בשר צלי שמן (כתף , פילה מדומה או אונטר ריב)
3 שיני שום קצוצות
1 עגבניה קצוצה לקוביות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית ג'ינג'ר טחון
1 כפית כורכום
450 גר' פול ירוק
|
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
•
4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
•
מלח ופלפל
|
אופן הכנה :
|
• מחממים את תחתית הטאג'ין עם שלוש כפות שמן זית, על אש בינונית.
•
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים וכדקה.
•
חותכים את הבשר ל- 6 חתיכות גדולות ומוסיפים אותו למחבת.
•
צורבים את הבשר מכל צדדיו, עד שמשחים קלות.
•
מוסיפים 3 שיני שום קצוצות.
•
סוגרים את מכסה הטאג'ין ומבשלים כ- 10 דקות.
•
אחרי 10 דקות, פותחים את המכסה ומוסיפים עגבניה קצוצה, כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית פלפל שחור, כפית ג'ינג'ר טחון, כפית כורכום וקורט זעפרן (לצבע).
•
מוסיפים מלח לפי טעם (ככפית) ומערבבים היטב.
•
סוגרים את הטאג'ין בשנית ומבשלים עוד 10 דקות.
•
אחרי 10 דקות פותחים את המכסה, מערבבים ומוסיפים בערך כוס מים.
•
סוגרים שוב את המכסה ומבשלים עוד שעה עד שעה וחצי.
•
כשהבשר כמעט מוכן, מוסיפים את הפול.
•
מוסיפים שלוש כפות פטרוזיליה קצוצה, ומערבבים.
•
מסדרים את פלחי תפוחי האדמה על התבשיל ושופכים מעליהם מהרוטב.
•
מכסים את הטאג'ין שוב, ומבשלים על אש נמוכה עוד כ- 40 דקות או עד שהפול ותפוחי האדמה מוכנים.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|