|
|
שרימפס סצ'ואן |
מרכיבים :
|
1 פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות גדולות
1 גזר מגורד בפומפיה גסה
9 גבעולי בצל ירוק חתוכים ל-2
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
1 כף שום קצוץ
1 כפית פתיתי צ'ילי
1 כפית סוכר
|
1/4 כוס מים
•
1/4 כוס רוטב סויה
•
1 כף קורנפלור
•
2 כפיות שמן שומשום
•
שמן לטיגון
•
כוסברה קצוצה לקישוט
|
אופן הכנה :
|
• מנקים את השרימפס ומניחים אותם בקערה.
•
מוסיפים להם את פלפל הסצ'ואן, כפית סוכר ו- 1/4 כוס רוטב סויה.
•
משרים משך 20 דקות.
•
אחרי 20 דקות, מסננים את השרימפס מהנוזלים ושמים בצד.
•
לקערת הנוזלים שנותרו מוסיפים 1/4 כום מים, כף קורנפלור, ו-2 כפיות שמן שומשום. מערבבים היטב.
•
מחממים מחבת עם שמן, וכשרותח מוסיפים את השום והג'ינג'ר הקצוצים יחד עם פתיתי הצ'ילי.
•
מערבבים דקה ומוסיפים את קוביות הפלפל האדום והירוק.
•
מקפיצים עוד דקה דקות ומוסיפים את הגזר.
•
מקפיצים כ- 3 דקות, ומוסיפים למחבת את השרימפס ואת הבצלים הירוקים.
•
מקפיצים את כל המרכיבים יחד עוד 2 דקות ומוסיפים את הרוטב.
•
מניחים לרוטב להצטמצם עוד כמה דקות ומוציאים מהאש.
•
מגישים את השרימפס עם אורז לבן ומעטרים במעט כוסברה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|