|
|
מרק קרם פטריות |
מרכיבים :
|
1/4 כוס חמאה ללא מלח
900 גר' פטריות שמפיניון או יער
1 בצל קצוץ
1 כף גדושה קמח
2 שיני שום מקולפות שלמות
4 כוסות מרק או ציר עוף
1 כוס מים
1 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל גרוס
צרור קשור של גבעולי טימין
|
עלי פטרוזיליה לקישוט
|
אופן הכנה :
|
• מנקים את הפטריות עם נייר, וחותכים אותן לפרוסות.
•
מחממים 1/4 כוס חמאה בסיר על חום בינוני, גבוה ומאדים את הפטריות עם מלח לפי טעמכם.
•
כשהפטריות מוציאות את הנוזלים, מורידים את האש וממשיכים לאדות תוך ערבוב, עד שהנוזלים נעלמים והפטריות משחימות (כ- 20 דקות).
•
מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ ומערבבים משך עוד כ-5 דקות.
•
שומרים בצד כמה פטריות מושחמות לצורך קישוט סופי של המרק.
•
מוסיפים כף קמח, וממשיכים לערבב עוד שתי דקות.
•
מוסיפים את צרור הטימין הקשור ושיני שום גדולות שלמות.
•
מוסיפים את ציר העוף ואת כוס המים.
•
מאדים את המרק משך שעה על אש בינונית נמוכה, עם מכסה סגור למחצה.
•
מומלץ להסיר עם כף, שאריות קצף ולכלוך מעל פני שטח הסיר.
•
אחרי שעה מוציאים את ענף הטימין החוצה ומצננים מעט.
•
מעבירים את המרק למעבד מזון או מכניסים לסיר בלנדר מוט, ומרסקים לחלוטין עד קבלת מרקם חלק וסמיך.
•
מחזירים את המרק לסיר לאש נמוכה וממזגים פנימה את השמנת המתוקה תוך ערבוב.
•
מבשלים עוד שתי דקות ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
•
בודקים רמת סמיכות, ניתן להוסיף ציר למרק דליל יותר.
•
מגישים חם בעיטור של הפטריות המושחמות ומעט עלי פטרוזיליה קצוצים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|