|
|
עוף ואורז בסגנון פורטו ריקו |
מרכיבים :
|
1 עוף שלם חתוך ל-8
מלח ופלפל גרוס
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 כף כמון
4 שיני שום קצוצות
1/3 כוס זיתים ירוקים חתוכים ללא גרעינים
2 כפות צלפים משומרים
1 כפית אורגנו יבש
|
1/4 כפית פלפל קאיין
•
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
•
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
•
1 כפית סוכר
•
1/4 כוס רסק עגבניות
•
2 כוסות אורז לבן ארוך
•
4 כוסות ציר עוף או מרק עוף
|
אופן הכנה :
|
• מחממים מחבת כבדה עם 2 כפות שמן על אש גבוהה.
•
בוזקים על חתיכות העוף (עם עור), מלח ופלפל, ומטגנים אותן משני הצדדים עד השחמה (כ-2 עד 3 דקות מכל צד).
•
כשהעוף משחים יפה מוסיפים למחבת 1/2 כוס מרק עוף ומכבים את האש.
•
משאירים את המחבת על הכיריים החמות.
•
בנתיים, מחממים על חום בינוני כף שמן זית בסיר אמייל כבד מותאם לתנור, ומאדים את הבצל כדקה.
•
מוסיפים לבצל כמון, פפריקה, שום קצוץ, זיתים קצוצים, צלפים, אורנו יבש, ופלפל קאיין.
•
מערבבים כדקה ומוסיפים את הפלפלים החתוכים עם כפית סוכר ובערך כף מלח (או פחות, כי להוסיף תמיד אפשר :).
•
מערבבים עוד שתי דקות ומוסיפים רסק עגבניות.
•
מערבבים היטב ומוסיפים את האורז הלבן.
•
מערבבים עוד דקה ומוסיפים 3 וחצי כוסות ציר עוף.
•
מוסיפים את העוף מעל האורז ושופכים פנימה גם את נוזלי העוף.
•
מביאים לרתיחה, מסירים מהאש ומכסים עם מכסה.
•
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 30 דקות.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|