| 
 
 | |  | 
    
  
      
	לחץ להדפסת המתכון
		| 
                            | גלידת פיסטוקים והל | 
              | 
                    | מרכיבים : |  
                    | 
                     4 כוסות חלב
           1 פרוסת לחם חלה 
                     1 כפית קורנפלור
                       
                       1/4 כוס סוכר
                      
                     
                      2 כפות  פיסטוקים קצוצים
                    
                     
                 
                      
                     
                  
                     
                  
                      
                     |  
                    |  |  | אופן הכנה : |  
                    | •חותכים את הקרום מהלחם ומכניסים את החלק הלבן לבלנדר. •  
מעבדים יחד עם כפית קורנפלור וחצי כוס חלב, עד קבלת עיסה חלקה, ומשאירים בצד.
 • 
מחממים מחבת עמוק או סיר על אש בינונית ומחממים את החלב עד רתיחה.
 • 
יש לערבב כל העת כ-6 דקות עד רתיחה.
 • 
יש להסיר את הקרום שנקווה בצידי המחבת.
 • 
ממשיכים לערבב אחרי הרתיחה עד שהנוזל מצטמצם לכמות של שתי כוסות חלב בלבד.
 • 
מוסיפים את תערובת הלחם וממשיכים לערבב עד רתיחה.
 • 
ממשיכים לערב עוד 4 דקות לאחר הרתיחה.
 • 
מוסיפים את הסוכר ואת שברי הפיסטוקים וממשיכים לערבב עוד 5 דקות.
 • 
מוסיפים את ההל, מערבבים ומכבים את האש.
 • 
מצננים לטמפרטורת החדר.
 • 
מכניסים לקערה מתאימה ומצפים בניילון נצמד ישירות על פני הבלילה.
 • 
מקפיאים משך לילה.
 • 
לאחר יום, מכניסים את הקערה למים רותחים על מנת לשחרר את הגלידה והופכים אותה על גבי כלי הגשה.
 • 
חותכים כמו עוגה ומגישים.
 • 
בתאבון.
 |  | 
 |  |   Rotev.co.il-מתכונים בוידאו | 
 
 |