|
|
מרק בשר וירקות עשיר |
מרכיבים :
|
900 גר' בשר רזה חתוך לקוביות (לדוגמא סינטה)
2 כפות שמן זית
1 כף מלח ו- 1/2 כפית פלפל
12 כוסות מים
3 כוסות מיץ עגבניות (שימו לב- מיץ עגבניות ולא עגבניות מרוסקות)
80 גר' רסק עגבניות
3 עלי דפנה
3 כוסות ירקות טרים או קפואים לבחירתכם - חתוכים לחתיכות
1 בצל קצוץ
|
1/2 כפית פלפל שחור
•
1 כפית פלפל צ'ילי (רק לחובבי חריפות!)
•
6 כוסות מים נוספות
|
אופן הכנה :
|
• חותכים את הבשר לקוביות בינוניות - ניתן להשתמש בסינטה או בבשר צלי רזה.
•
מחממים סיר עם שתי כפות שמן זית על אש בינונית ומשחימים את קוביות הבשר מכל הצדדים.
•
מוסיפים לסיר 12 כוסות מים וכף מלח, ומבשלים את קוביות הבשר על חום נמוך, ללא מכסה, משך 3 שעות.
•
מסירים את שאריות הקצף שניקוו בשולי הסיר.
•
כשהבשר מוכן, ורוב המים התאדו, מסננים החוצה את השומן, ומחזירים את הבשר עם מה שנותר מהנוזלים לאותו סיר.
•
מוסיפים לבשר 3 כוסות מיץ עגבניות, ו- 80 גר' רסק או רוטב עגבניות.
•
מוסיפים 3 עלי דפנה, 1/2 כף רוטב ווסטרשייר,ו-1/2 כפית פלפל שחור.
•
מוסיפים את הבצל הקצוץ ו-3 כוסות ירקות טריים או קפואים ומערבבים.
•
מוסיפים מלח לפי טעם ולמי שאוהב חריפות - עד כפית אבקת פלפל צ'ילי (לא חובה), ומערבבים היטב.
•
מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
•
מוסיפים עוד 4 כוסות מים לסירוגין תוך ערבוב ומבשלים משך שעה עם מכסה סגור למחצה.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|