|
|
פטה שקדים וטחינה |
מרכיבים :
|
1 כוס גרעיני חמניה (גרעינים שחורים מקולפים)
2 בצל ירוק קצוץ
2 גבעולי סלרי חתוכים לעיגולים
1/2 כפית מלח
1 שן שום
2 כפות מיץ לימון או חומץ תפוחים
2-4 כפות טחינה גולמית
|
|
אופן הכנה :
|
• מכניסים למעבד המזון את השקדים, גרעיני החמניה, בצל ירוק, סלרי, שן שום, מלח, מיץ לימון וטחינה.
•
מוסיפים 1/4 כוס מים ומעבדים היטב עד קבלת מרקם פטה סמיך.
•
טועמים ובמידת בצורך מוסיפים מלח ולימון.
•
ניתן להוסיף גם כמה גבעולי פטרוזיליה טריה.
•
ניתן להכניס לתבנית אינגליש קייק עם ניילון נצמד, לדחוס היטב, לצנן משך לילה במקרר ולמחרת להפוך על צלחת ולהגיש כפטה.
•
אופציה נוספת היא לפרוש עלה אצה נורי ולהניח עליו פס מהפטה, להניח למעלה ירקות לבחירתכם, ללחלח את קצה האצה ולגלג כמו סושי.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|