|
|
גזרים בשום וטימין |
מרכיבים :
|
1 כף שמן זית
5 גזרים קטנים מקולפים
2 כפות שום קצוץ
1/2 כוס יין שרדונה
1 כוס ציר עוף
1 כף עלי טימין קצוץ
מלח ופלפל
45 גר' חמאה או מרגרינה
גבעול טימין לקישוט
|
|
אופן הכנה :
|
•מחממים מחבת עם כף שמן זית על אש בינונית גבוהה, וקולים את הגזרים על השמן עד שהם משחימים מעט (כ-7 עד 10 דקות).
•
מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים כדקה.
•
מוסיפים את יין השרדונה ומבשלים עוד 5 דקות עד שהיין מצמצם.
•
מוסיפים כוס ציר עוף או מרק, כף עלי טימין קצוצים (ללא גבעולים), מלח ופלפל לפי הטעם.
•
מבשלים את הגזרים ומידי פעם מסובבבים אותם בנוזל.
•
כשהגזרים רכים למחצה, (אחרי עוד 5 דקות בערך) מכבים את האש ומוסיפים 45 גר' חמאה או מרגרינה ומערבבים.
•
מגישים עם הרוטב, ועיטור של גבעול טימין טרי.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|