|
|
אורז אגוזים ודובדבנים |
מרכיבים :
|
2 כפות חמאה או מרגרינה
2 כוסות בצל קצוץ
1 וחצי כוסות אורז בסמטי
2 כפות שמיר קצוץ
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות טרגון קצוץ
1/4 כוס דובדבנים יבשים
מלח ופלפל
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים 2 כפות חמאה או מרגרינה על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד הזהבה כ- 8 דקות.
•
שוטפים את האורז היטב ומוסיפים לסיר.
•
מערבבים כדקה או שתיים ומוסיפים 2 וחצי כוסות מים.
•
מביאים לרתיחה, מורידים לחום נמוך, מכסים את הסיר ומבשלים בלי לפתוח 15 דקות.
•
אחרי 15 דקות מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה על הגז לעוד 10 דקות.
•
כשהאורז מוכן, פותחים את הסיר ומפרידים את הגרגרים בעזרת מזלג.
•
שופכים את האורז לקערה ומוסיפים לו את אגוזי המלך, השמיר, הפטרוזיליה הטרגון והדובדבנים המיובשים.
•
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|