חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
פרגיות בדבש ושזיפים
3 פרגיות שלמות במשקל קילו עד קילו 100 גר' כל אחת
2 בצלים גדולים קצוצים
2 כפות מרגרינה
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית זעפרן
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
1 מקל קינמון
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
450 גר שזיפים מיובשים שהושרו במים משך שעה
1/4 כוס דבש
• 1 כפית קינמון
• זרעי שומשום קלויים לקישוט
• מחממים סיר על חום בינוני וממיסים את המרגרינה (או חמאה).
• מוסיפים את הבצל הקצוץ, 1/4 כפית כורכום, 1/4 כפית זעפרן, 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר, מקל קינמון, 1/4 כפית פלפל שחור וכפית מלח.
• מוסיפים גם את הפרגיות ומערבבים היטב כך שהפרגיות יצופו בבצל ובתבלינים.
• סוגרים את הסיר עם מכסה, ומבשלים 10 דקות.
• מדי פעם יש לפתוח את המכסה ולערבב על מנת למנוע הדבקות.
• לאחר 10 דקות, מוסיפים 1/2 כוס מים ומערבבים.
• מכסים עם המכסה ומבשלים עד שהפרגיות מוכנות (בערך עוד 30 40 דקות).
• במהלך הבישול, יש לפתוח את המכסה ולערבב מדי פעם.
• כשהפרגיות מוכנות, מוציאים אותן מהסיר ומניחים בצד.
• מכניסים לסיר הרוטב את השזיפים (מסוננים מהנוזל), 1/4 כוס דבש וכפית קינמון.
• מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים 15 עד 20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
• אחרי 20 דקות, טועמים ומתקנים טעם.
• לפני ההגשה, מחזירים את הפרגיות לסיר על מנת לחמם אותן.
• מסדרים את הפרגיות על צלחת ההגשה, ושופכים מעל את הרוטב עם השזיפים.
• מקשטים עם גרעיני שומשום קלוי, ומגישים חם.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים