חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
קדרת בשר בנוסח אירי
1/4 כוס שמן זית
500 גר' כתף בקר או כבש חתוך לקוביות גדולות
6 שיני שום קצוץ
1.5 כוסות בצלי פנינה או בצל רגיל קצוץ
5 גזרים חתוכים לרבעים
2 גבעולי סלרי חתוכים לעיגולים
5 תפוח אדמה חתוכים לרבעים
2 כוסות ציר בקר או מרק
1 כוס בירה גינס כהה
1 עלי דפנה
• 1 כף רסק עגבניות
• 2 כפות מרגרינה
• 2 כפות קמח
• פטרוזיליה לקישוט
• מחממים סיר כבד (מותאם לתנור) עם 1/4 כוס שמן זית, על אש בינונית.
• צולים את פרוסות הבשר או הכבש בשמן, עד שהן משחימות היטב מכל הצדדים.
• שימו לב כי מדובר בהשחמה של ממש ולא רק ב"סגירה" של הבשר.
• מוציאים את הבשר המוכן לצלחת ומכניסים לסיר את השום הקצוץ.
• מערבבים כדקה, ומחזירים פנימה את הבשר הצלוי עם המיצים שלו שנקוו בצלחת.
• מוסיפים את בצלי הפנינה, הגזר והסלרי הקצוץ וממשיכים להקפיץ כמה דקות.
• מוסיפים את רוטב הווסטרשייר, ציר הבקר ובירת הגינס.
• מערבבים ומוסיפים כף רסק עגבניות, עלה דפנה, מלח ופלפל לפי הטעם.
• מערבבים את הקדירה, ומסדרים את תפוחי האדמה מעל על מנת שהם יתבשלו מהאדים.
• מורידים את הסיר מהאש, מכסים אותו ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך שעה וחצי.
• בנתיים מכינים רביכה: שמים על אש קטנה 2 כפות מרגרינה וכאשר הן נמסות מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב על אש קטנה בינונית משך 2-3 דקות.
• מוציאים את הסיר מהתנור, ומוסיפים לרביכה שעל האש, את הנוזלים מהסיר.
• ממשיכים לערבב נמרצות על האש עד שהרוטב מסמיך.
• מוודאים שהרוטב חלק (ללא גושים) ושופכים אותו חזרה לקדירה.
• מערבבים את כל המרכיבים בקדירה בעדינות, כולל תפוחי האדמה.
• מחזירים את הסיר לתנור ללא מכסה לעוד 10 דקות.
• מוציאים מהתנור מגישים עם עיטור פטרוזיליה.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים