|
|
אורז בר עם גזר צימוקים ופקאנים |
מרכיבים :
|
1.5 כוסות אורז בר (אורז פרא)
4.5 כוסות מים
2 גזרים
1/4 כוס צימוקים
1 תפוז
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל גרוס
4 כפות חמאה או מרגרינה מומסת
|
|
אופן הכנה :
|
• שמים כוס וחצי אורז בר בסיר גדול ומכסים עם 4 וחצי כוסות מים.
•
מביאים את המים לרתיחה, מורידים את האש ומאדים משך 40 דקות (או על פי ההוראות על האריזה).
•
מנקים את הגזרים וחותכים לעיגולים בעובי סנטימטר וחצי.
•
מאדים את הגזרים משך 7 דקות במים רותחים על מנת שיתרככו מעט, אך ישארו פריכים.
•
מסננים את הגזרים מהמים ומוסיפים אותם לאורז המוכן.
•
מוסיפים את הצימוקים והפקאנים ומערבבים.
•
מוסיפים מיץ מחצי תפוז, וגרידת קליפת תפוז מחצי תפוז.
•
מוסיפים מלח ופלפל, 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה ו-4 כפות חמאה או מרגרינה מומסת.
•
מערבבים היטב ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|