|
|
קינוח פלאן קרמל |
מרכיבים :
|
5 ביצים
1 כוס סוכר (200 גר')
1 כף תמצית וניל
1 קורט מלח
3 כוסות חלב
לקרמל: 1/2 כוס סוכר
|
|
אופן הכנה :
|
• שמים את החלב בסיר על אש בינונית ומביאים לרתיחה.
•
בקערה גדולה, טורפים היטב, 5 ביצים עם קורט מלח, כף וניל וכוס סוכר.
•
מוסיפים את החלב החם, לבלילת הביצים, מצקת אחר מצקת ותוך כדי טריפה יציבה, עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
•
לקרמל: שמים 1/2 כוס סוכר עם 2 כפות מים בסיר קטן על אש בינונית נמוכה, ומערבבים עד שנמס לקרמל.
•
שופכים שכבה של כסנטימטר מהקרמל, לתחתית של כל קערת הגשה אישית,ויוצקים מעליו שכבה של בלילת החלב.
•
ממלאים תבנית עמוקה במים עד חציה, ומניחים עליה את קעריות ההגשה האישיות (ניתן גם לאפות בתבנית פיירקס עגולה).
•
מכניסים את הקעריות, לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך שעה.
•
כשהפלאן מוכן, מוציאים את הקעריות ממהמים, ומצננים משך 30 דקות.
•
מכניסים למקרר לעוד שעתיים לפחות לפני הגשה.
•
לפני ההגשה, הופכים את קערית הפלאן על צלחת הגשה ומגישים צונן.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|