|
|
צלי כבש ושקדים |
מרכיבים :
|
700 גר' בשר כתף טלה חתוך לקוביות גדולות
2 בצלים בינוניים פרוסים לעיגולים
1 כוס שקדים מולבנים חתוכים לרצועות
2 כפות שמן זית
1 כפית אבקת ג'ינג'ר
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפיות שום קצוץ
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית, על אש בינונית.
•
מוסיפים את הבצל ואת התבלינים ( ג'ינג'ר, זעפרן, פפריקה, מלח ופלפל) ומערבבים כדקה.
•
מוסיפים את השום ומערבבים עוד דקה.
•
מוסיפים את הבשר, מערבבים אותו עם שאר החומרים ומשחימים מכל הצדדים.
•
מכסים את הסיר עם המכסה ומבשלים 10 דקות.
•
לאחר 10 דקות, מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של הבשר, מכסים עם מכסה, ומבשלים על חום בינוני נמוך, עד שהבשר עשוי.(כשעה עד שעה וחצי).
•
מידי פעם פותחים את הסיר ומערבבים. מוסיפים נוזלים במידת הצורך.
•
כשהבשר מוכן, מטגנים את השקדים על מחבת חם עם מעט שמן עד השחמה קלה (כדקה).
•
כשהשקדים מוכנים, סופגים מהם את השמן עם נייר סופג.
•
שמים את הבשר בצלחת ההגשה,ומפזרים את השקדים הקלויים מעליו.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|