חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
עוף שלם מושחם בלימון
1 עוף גדול שלם
3/4 כוס מיץ לימון
מלח ופלפל גרוס
קורט פלפל קאיין
קורט כמון
2 כפות שמן זית
1 כפית רוזמרין קצוץ
1 כפית טימין קצוץ
1.5 כוסות ציר או מרק עוף
ראש חסה למצע
•מערבבים בקערה 3/4 כוס מיץ לימון עם 2 כפות שמן זית, קורט כמון, קורט פלפל קאיין, כפית מלח ו- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס.
• מכניסים את העוף לקערה, ומצפים אותו היטב ברוטב.
• משאירים את העוף במרינדה (חזה כלפי מטה), משך כחצי שעה.
• מצפים תבנית כבדה או תבנית פיירקס בשמן זית, מניחים עליה את העוף, ושופכים עליו ובתוכו את רוטב הלימון.
• מברישים את העוף עם מברשת כך שהתבלינים ישארו עליו בזמן הצלייה.
• מוסיפים עוד כפית טימין וכפית רוזמרין בחלל הבטן של העוף, וקושרים את רגליו יחד עם חוט מתאים.
• מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות, למשך 45 דקות.
• אחרי 45 דקות, מוציאים את העוף מהתנור, ובעזרת מברשת מברישים אותו בנוזלי הרוטב שבתחתית התבנית.
• מוסיפים לתבנית כוס ציר עוף ומחזירים לתנור ל- 30 דקות.
• אחרי 30 דקות,מוציאים את העוף מהתנור, מצפים אותו עם נייר כסף (לא מהודק), ומשאירים בצד משך עוד 20 דקות. (העוף ממשיך להתבשל מתחת לנייר הכסף).
• לוקחים את הנוזלים שנותרו מהעוף ושמים בסיר קטן.
• מוסיפים עוד 1/2 כוס ציר עוף מביאים לרתיחה, ה ומצמצמים על האש עד שיורד במחצית הכמות.
• מגישים את העוף פרוס על גבי מצע סלט חסות או ארוגולה (רוקט).
• מפזרים אתה הרוטב מעל.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים