|
|
גרטן כרובית מוקרם |
מרכיבים :
|
1 כרובית נקייה חתוכה לפרחים גדולים
2 כפות חומץ
1 כף חמאה מומסת
1 כוס רוטב בשמל (ראה מתכון בהערות)
1/2 כוס עד כוס חלב
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
מלח ופלפל גרוס עבה
לציפוי: 1/2 כוס פירורי לחם
2 כפות שמן זית
|
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ (או כף יבש)
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר עם מים, 2 כפות חומץ וכפית מלח.
•
מבשלים את הכרובית עד שהיא מתרככת, אך נותרת פריכה (כ- 20-30 דקות).
•
מוציאים את הכרובית מהמים ומיבשים אותה.
•
מורחים תבנית פיירקס עגולה בחמאה.
•
מסדרים את פרחי הכרובית על התבנית, זה לצד זה עם הראש כלפי מעלה.
•
בוזקים עליהם 1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת.
•
מחממים את רוטב הבשמל בסיר על אש בינונית עם החלב.
•
מוסיפים פנימה את הגבינה הצהובה המגורדת, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד שהגבינה נמסה.
•
שופכים את הרוטב בצורה שווה על הכרובית.
•
בקערה קטנה מערבבים את פירורי הלחם עם 2 כפות שמן זית, 2 כפות בזיליקום, ו- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת.
•
מפזרים את התערובת על הגרטן בצורה שווה.
•
אופים את הגרטן מתחת לגריל בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות משך כ- 20 דקות, עד השחמה קלה.
•
מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|