|
|
עוף צלוי עם חרדל ושקדים וכרוב ניצנים |
מרכיבים :
|
4 ירכי עוף ללא עור
1/2 כוס חרדל דיז'ון משובח
450 גר' כרוב ניצנים
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
שקדים טחונים דק
1/2 כפית פפריקה מעושנת או מתוקה
לרוטב בצד: (לא חובה)
2 כפות דבש כהה
1 גביע יוגורט
|
|
אופן הכנה :
|
•מניחים את ירכי העוף על תבנית עם נייר אפייה, כשהצד של הבשר כלפי מעלה.
•
מורחים את הצד העליון של כל ירך, בחרדל דיז'ון משובח, בעזרת מברשת.
•
בוזקים על שכבת החרדל, פירורי שקדים וזורים מעל פפריקה.
•
במקביל,מנקים את כרוב הניצנים וחותכים אותם לחצאים.
•
מסדרים את כרוב הניצנים בתבנית פיירקס, ומערבבים אותם עם שמן הזית, מלח ופלפל.
•
מכניסים את תבנית העוף ואת תבנית כרוב הניצנים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות משך 30-35 דקות.
•
מוציאים ומגישים ביחד, חם.
•
קיימת אפשרות להוסיף רוטב דבש- מערבבים גביע יוגורט עם 2 כפות דבש כהה ומגישים בצד. (לא חובה).
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|