חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
עוף בתנור בנוסח וזוב
2 ראשי שום שלמים
2 כפות שמן זית
עוף שלם בגודל בינוני, חתוך לשש
2 כפות תבלין הרב דה פרובאנס
3/4 כוס יין לבן
2 בטטות קטנות
3/4 כוס ציר עוף או מרק עוף
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כוסות אפונה קפואה מופשרת
• לוקחים את שני ראשי השום השלמים, וחותכים את הקצה שלהם (השפיץ).
• בוזקים בקצה מעט שמן זית, ועוטפים כל ראש בנייר כסף.
• מכניסים את ראשי השום לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות, למשך 40 דקות.
• מחממים מחבת מתאים לתנור, עם מעט שמן זית על חום בינוני, ומשחימים את העוף מכל צדדיו, כ- 3 דקות מכל צד.
• מוציאים את העוף הצידה, ומוסיפים למחבת את תבלין הפרובנס.
• מערבבים מעט, ומוסיפים את היין הלבן.
• מגרדים את שאריות העוף שנדבקו למחבת, ליצירת הרוטב.
• חותכים את הבטטות עם הקליפה לרצועות ארוכות, ומוסיפים אותן למחבת לצד העוף.
• מוסיפים את ציר העוף ומערבבים.
• מחזירים את העוף למחבת, ומביאים לרתיחה.
• מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כ- 30 דקות.
• כ- 10 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים למחבת את האפונה.
• מערבבים והופכים את העוף מספר פעמים במהלך הצלייה.
• מגישים חם, עם ראשי השום הצלויים בצד.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים