|
|
עוף בתנור בנוסח וזוב |
מרכיבים :
|
2 ראשי שום שלמים
2 כפות שמן זית
עוף שלם בגודל בינוני, חתוך לשש
3/4 כוס יין לבן
2 בטטות קטנות
3/4 כוס ציר עוף או מרק עוף
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כוסות אפונה קפואה מופשרת
|
|
אופן הכנה :
|
• לוקחים את שני ראשי השום השלמים, וחותכים את הקצה שלהם (השפיץ).
•
בוזקים בקצה מעט שמן זית, ועוטפים כל ראש בנייר כסף.
•
מכניסים את ראשי השום לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות, למשך 40 דקות.
•
מחממים מחבת מתאים לתנור, עם מעט שמן זית על חום בינוני, ומשחימים את העוף מכל צדדיו, כ- 3 דקות מכל צד.
•
מוציאים את העוף הצידה, ומוסיפים למחבת את תבלין הפרובנס.
•
מערבבים מעט, ומוסיפים את היין הלבן.
•
מגרדים את שאריות העוף שנדבקו למחבת, ליצירת הרוטב.
•
חותכים את הבטטות עם הקליפה לרצועות ארוכות, ומוסיפים אותן למחבת לצד העוף.
•
מוסיפים את ציר העוף ומערבבים.
•
מחזירים את העוף למחבת, ומביאים לרתיחה.
•
מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כ- 30 דקות.
•
כ- 10 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים למחבת את האפונה.
•
מערבבים והופכים את העוף מספר פעמים במהלך הצלייה.
•
מגישים חם, עם ראשי השום הצלויים בצד.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|