|
|
דג מאודה בלימון וצ'ילי נוסח תאילנד |
מרכיבים :
|
1 דג בס שלם נקי (בערך קילו)
2 גבעולי למון גראס
רבע כוס עלי כוסברה
4 שיני שום
1-4 פלפלי צ'ילי שלמים (לפי טעם)
1/4 כוס מיץ לימון ליים
|
|
אופן הכנה :
|
• מנקים את הדג מהקשקשים ומהאברים הפנימיים, ופותחים אותו בבטן לצורך מילוי.
•
לוקחים שני גבעולי למון גראס (רק החלק הלבן), מועכים אותם מעט כדי שישתחררו הטעמים ומכניסים לבטן הדג.
•
חורצים כמה חריצים אלכסוניים בשני צידי הדג.
•
מכניסים את הדג השלם לכלי אידוי (ניתן להשתמש בתחליפים כמו רשת, אך יש להקפיד לכסות את הדג).
•
מאדים את הדג השלם על אש גבוהה כ- 20 דקות.
•
מכינים רוטב לציפוי: כותשים יחד עם מכתש ועלי את השום והצ'ילי הטרי.
•
משאירים חתיכות לא גדולות לטעם.
•
ככל שהצ'ילי יהיה מעוך יותר, כך תגדל החריפות.
•
קורעים את הכוסברה גס, עם הידים ומוסיפים לשום והצ'ילי.
•
מוסיפים גם מיץ לימון (רצוי ליים), ורוטב דגים ומערבבים.
•
מגישים את הדג חם ומפזרים מעליו את הרוטב הקר.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|