|
|
קינואה בסיסית |
מרכיבים :
|
2 כוסות מים
מלח פלפל
תבלינים לבחירתכם
|
|
אופן הכנה :
|
• שוטפים את הקינואה היטב במסננת מתחת לברז.
•
מומלץ להשרות את הקינואה במים לפחות 30 דקות כדי לעדן את הטעם.
•
בישול קינואה הוא ביחס של כוס קינואה לשתי כוסות מים.
•
מוסיפים לסיר את המים, הקינואה ומלח (או תיבול אחר לבחירתכם).
•
מביאים לרתיחה על אש גבוהה תוך ערבוב.
•
לאחר הרתיחה מכסים את הסיר ומורידים את האש למינימום.
•
מבשלים בין 10 ל-15 דקות עם מכסה סגור.
•
כשהקינואה מוכנה היא רכה נראית מעט שקופה בקצוות.
•
בגמר הבישול, מכבים את האש, פותחים את הסיר ומפרידים מעט את הגרגרים עם מזלג, סוגרים את המכסה ומניחים לתבשיל לנוח עוד 10 דקות במכסה סגור.
•
מגישים את הקינואה לצד בשר או מוסיפים רוטב לבחירתכם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|