חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
עוגיות שבקיה
500 גר' קמח
100 גר' שקדים קלויים טחונים
100 גר' שומשום קלוי וטחון
100 גר' חמאה מומסת
1 כף חומץ (כהה או לבן)
2 כפות שמן צמחי
2 כפות שמן זית
1 חלמון ביצה
2 כפות מי זהר
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
• 1/2 כפית זעפרן (לא חובה)
• 1 כפית אבקת אניס
• 1/2 כפית שמרים
• 1/2 כפית אבקת אפייה
• 1/2 כפית גומי ערבי
• שמן לטיגון
• שומשום קלוי לקישוט
• 1 כוס דבש
• מערבבים בקערה את הקמח עם השקדים הטחונים והשומשום הטחון.
• מוסיפים 1/2 כפית שמרים, 1/2 כפית אבקת אפייה, ו- 1/2 כפית גומי ערבי (ערביק גאם).
• מוסיפים גם את הקינמון, מלח, אניס וזעפרן, ומערבבים היטב.
• מוסיפים כף חומץ, 2 כפות שמן, ו-2 כפות שמן זית, 2 כפות מי זהר, חלמון ביצה ו- 100 גר' חמאה מומסת.
• לשים את כל החומרים היטב, ומוסיפים מים פושרים בהדרגה, עד שמתקבל בצק צמיג ואחיד. (בערך 1/2 כוס עד כוס מים).
• חותכים את הבצק ל- 4 חלקים שווים, מצפים את הצלחת עם ניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפוח משך כשעה.
• אחרי שעה, מניחים את גושי הבצק על משטח מקומח.
• מעבדים כל גוש בצק עם מערוך לעלה שטוח ודק.
• חותכים את הבצק למלבנים וחורצים בכל מלבן 4 חריצים.
• מסדרים את עוגיות השבקיה (ראו כיצד בסרטון).
• מחממים סיר עם שמן בגובה 2 סנטימטר, ומטגנים את העוגיות כדקה מכל צד עד שהן משחימות.
• בנתיים, מחממים את הדבש על האש או במיקרו עד שהוא נהייה נוזלי.
• מוציאים את העוגיות מהשמן, היישר אל הדבש החם.
• לאחר הטבילה, מעבירים את עוגיות השבקיה לרשת, כדי שהדבש המיותר יטפטף מטה.
• בוזקים על העוגיות שומשום קלוי.
• מצננים ומגישים.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים