|
|
פוקצ'ה בצל ורוזמרין |
מרכיבים :
|
2 כפיות שמרים יבשים
1 ו- 2/3 כוסות מים פושרים
1 כפית סוכר
2.5 כפיות מלח
1/4 כוס שמן זית
4.5 כוסות קמח
לציפוי:
שמן זית
1 כף בצל קצוץ דק
1 כף רוזמרין קצוץ
|
מלח
|
אופן הכנה :
|
•מכניסים למעבד המזון (פוד פרוססור) 2 כפיות שמרים יבשים עם כוס ועוד 2/3 כוס מים פושרים וכפית סוכר, ומשאירים לתסוס 5 עד 10 דקות.
•
מוסיפים 2.5 כפיות מלח, 1/4 כוס שמן זית וארבע וחצי כוסות קמח.
•
מעבדים את החומרים יחד עד שמתקבל בצק אחיד - מומלץ להשתמש בלהב המתכת.
•
אם הבצק דביק מידי ניתן להוסיף עוד 1/4 כוס קמח.
•
מצפים את גוש הבצק בקמח.
•
מצפים תבנית בינונית בשמן זית, ומשטחים עליה את הבצק באמצעות הידים (לעובי של 2 סנטימטר בערך).
•
מוודאים שהבצק מפוזר בצורה שווה על כל התבנית, מכסים במטלית בד ומניחים במקום חמים, כמו תנור מכובה, למשך שעה עד שעה ורבע.
•
אחרי שעה, לוקחים את התבנית עם הבצק שהכפיל עצמו, ובעזרת האצבע יוצרים על פני הבצק בורות קטנים במרחק של כ-2 סנטימטר אחד מהשני.
•
מערבבים 3 כפות שמן זית עם בצל קצוץ ורוזמרין קצוץ, ומושחים את כל הבצק באמצעות מברשת.
•
מפזרים את התבלינים באופן שווה על הבצק ובוזקים על הכל מלח.
•
בשלב זה ניתן להוסיף עוד עשבי תיבול או תבלינים, פטריות, גמבה או כל מה שתבחרו.
•
אופים את הפוקצ'ה בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות משך 20 דקות או עד השחמה.
•
מצצנים, פורסים ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|