|
|
פהיטס עוף בטקילה |
מרכיבים :
|
5 חזה עוף נקי
1 פלפל פובלנו
2 פלפל ירוק
2 פלפל אדום
שני פלפל צהוב
2 בצלים
1/3 כוס טקילה
3 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל
|
1/4 כוס מיץ לימון ליים
•
1 כפית כמון
•
1/2 כפית אורגנו
•
1 כפית כוסברה יבשה
•
2 כפות אבקת צ'ילי
•
שמן צמחי •
חבילת טורטיות מוכנות
|
אופן הכנה :
|
• מנקים את נתחי חזה העוף, וחותכים אותם לרצועות.
•
מכינים מרינדה מ:1/4 כוס מיץ לימון, כפית מלח, כפית כוסברה יבשה, 1/2 כפית אורגנו יבש, כפית כמון, 2 כפות אבקת צ'ילי, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/3 כוס טקילה, 3 כפיות שמן ו-3 שיני שום כתוש.
•
משרים את העוף במרינדה, ומניחים במקרר למשך שעתים.
•
חותכים את כל הפלפלים (כולל פלפלי הצ'ילי) לרצועות דקות, ומתבלים אותם בכף שמן, מלח ופלפל לפי טעמכם.
•
חותכים גם את הבצלים לרצועות בקערה נפרדת ומתבלים אותם בשמן מלח ופלפל.
•
מצפים מחבת פסים או כל מחבת כבד במעט שמן וקולים עליו את הפלפלים על חום בינוני גבוה משך כ-5 דקות עד השחמה קלה.
•
מוציאים את הפלפלים הצידה ומוסיפים למחבת את הבצל.
•
קולים את רצועות הבצל על חום גבוה משך כ- 7 דקות עד השחמה.
•
מסדרים את הפלפלים והבצל על תבנית רחבה, מצפים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום נמוך מאוד, על מנת לשמור על הירקות חמימים.
•
על אותו מחבת, מטגנים את רצועות העוף מכל הצדדים עד השחמה כ- 10 דקות.
•
מכינים את פרוסות הטורטייה, ומסדרים עליהם פלפלים בצל וחתיכות עוף.
•
ניתן להוסיף גם גבינה מגוררת, קרם שמנת, רוטב חריף, סלסה או כל מה שתבחרו.
•
סוגרים את הטורטייה בצורת פהיטס ומגישים חם.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|