|
|
רוטב מרינרה איטלקי |
מרכיבים :
|
7 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקיקות (חיתוך שיפנד)
7 שיני שום קצוצות גס
1 קילו (ליטר) עגבניות מקולפות (טרי או שימורים)
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל
|
|
אופן הכנה :
|
•שמים את העגבניות בקערה ומועכים אותן היטב עם היד על מנת לפרק את הרקמה הקשה.
•
מחממים סיר עם 1/4 כוס שמן זית על חום גבוה.
•
כשהשמן מבעבע, מוסיפים את השום ומורידים מעט את האש.
•
קולים את השום מעט עד שמתחילים להריח את ריח השום, וזהו סימן שהשום מוכן.
•
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים תוך ערבוב כ- 20 דקות.
•
לאחר כ- 20 דקות, מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ, מלח ופלפל שחור.
•
מערבבים ומכבים את האש.
•
ניתן לצנן את הרוטב ולהגישו כתוספת, או להשתמש בו כבסיס לרטבי עגבניות מורכבים יותר.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|