חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
קיש תרד עם פטה וכרישה
360 גר' עלי תרד בייבי
3 גבעולי כרישה (החלק הלבן) קצוצים דק
1 בצל לבן קצוץ
3 בצל ירוק קצוץ
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית
1 ביצה
קורט אגוז מוסקט
1/2 כפית כמון
225 גר' גבינת פטה מגורדת
מלח ופלפל
• לבצק:
• 2 כוסות קמח
• 2 כפיות אבקת אפייה
• 1/2 כפית מלח
• 3/4 כוס מים
• 3 כפות שמן זית
• לציפוי: 1 חלמון ביצה מעורבב עם כף מים קרים
• שוטפים את עלי התרד, מסננים ממים, ומעבירים אותם לסיר גדול.
• מוסיפים לתרד עוד 4 כפות מים, ומאדים אותו על להבה נמוכה עד שהוא מתרכך, כ- 5 דקות.
• מוציאים את התרד מהסיר, מסננים אותו, וסוחטים היטב את כל הנוזלים.
• מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית ומאדים את הכרישה, הבצל הלבן והבצל הירוק משך 2 דקות.
• מוסיפים את הפטרוזיליה ועוד כפית מלח.
• מערבבים עוד דקה ומורידים מהאש.
• טורפים בקערה ביצה אחת, ומוסיפים לה 225 גר' גבינת פטה מפוררת.
• מוסיפים את הבצלים המטוגנים ומערבבים היטב.
• מוסיפים קורט מוסקט ו- 1/2 כפית כמון.
• קוצצים את התרד הקצוץ היטב ומוסיפים אותו לבלילה.
• מתבלים במעט פלפל שחור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר.
• לבצק:
• מנפים 2 כוסות קמח, עם 2 כפיות אבקת אפיה, בקערת מעבד המזון.
• מוסיפים 1/2 כפית מלח, 3/4 כוס מים ו-3 כפות שמן זית.
• מעבדים עם וו הבצק עד שמתקבל בצק פאי חלק.
• יוצרים מהבצק עיגול חלק, עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.
• אחרי שעה, מוציאים את הבצק מהמקרר, ומניחים אותו בצד עוד חצי שעה.
• חותכים את הבצק לשנים, ומניחים את הכדורים על משטח עבודה מקומח.
• בעזרת מערוך, מעבדים את שני עיגולי הבצק לעלים דקים ועגולים.
• מסדרים עלה בצק אחד על גבי תבנית עגולה ששומנה מראש, ודוחפים אותו עם היד לדפנות התבנית, אך לא חותכים את השוליים, שמשתרבבים מחוץ לתבנית.
• מצפים את הבצק עם מברשת בשמן זית.
• שופכים את מילוי התרד מעל בצק הפאי, וסוגרים את שאריות הבצק בשוליים מעל המילוי (כמו שקית).
• לוקחים את עלה הבצק השני ומניחים אותו על התבנית.
• מכניסים את שולי הבצק עם היד מתחת לבצק הממולא, כפי שמסדרים סדין בשולי המיטה (ראו כיצד בסרטון).
• חותכים על הבצק החלק, כמה אלכסונים עם סכין חדה, עד עומק מילוי התרד.
• אופים את הקיש בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות משך 50 דקות.
• אחרי 20 דקות מהרגע שהכנסנו את הקיש לתנור, יש להוציאו ולמרוח אותו בחלמון ביצה מעורבב עם כף מים קרים ולהחזירו לתנור.
• אחרי 50 דקות, מוציאים את הקיש מהתנור וממתינים 10 דקות.
• חותכים את הקיש ומגישים חם.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים