|
|
פנקייק רוויון עשיר |
מרכיבים :
|
3 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 כף אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
4 ביצים
1/2 כוס חמאה ללא מלח - מומסת
2 כפיות תמצית וניל
לציפוי:
|
סירופ מייפל
•
קוביית חמאה להגשה
|
אופן הכנה :
|
• מנפים 3 כוסות קמח לתוך קערה גדולה, מוסיפים 1/2 כוס סוכר, כף אבקת אפייה, כפית סודה לשתייה ו-1/2 כפית מלח.
•
מערבבים את כל החומרים היבשים היטב.
•
בקערה נפרדת, טורפים 4 ביצים, מוסיפים את הרוויון, 1/2 כוס חמאה מומסת ו-2 כפיות תמצית וניל.
•
מערבבים היטב.
•
שופכים את התערובת הרטובה אל תוך התערובת היבשה, ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה חלקה ודלילה (אך פחות דלילה מתערובת פנקייק המבוססת על חלב).
•
מחממים מחבת טפלון על אש בינונית נמוכה, ויוצקים כף מצקת על המחבת.
•
מסדרים את הפנקייק עם המצקת לגודל הרצוי.
•
אחרי כדקה או שתיים, כאשר הפנקייק משחים מעט, ומופיעות עליו בועות קטנות, הופכים צד.
•
מטגנים עוד כדקה עד שגם הצד השני מזהיב.
•
מוציאים את הפנקייק מהמחבת לצלחת הגשה, ועורמים אותם זה על זה.
•
כשערמת הפנקייק מוכנה, שמים מעל קוביית חמאה ויוצקים סירופ מייפל.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|