חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
בייגל פרעצל
1 ו- 1/4 כוסות חלב
4 עד 4 ו-1/2 כוסות קמח
1 חבילת שמרים יבשים (בערך כף וחצי)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס חמאה מומסת
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
שמן זית
1 כפית מלח
לציפוי: מלח גס, שומשום וגרגירי פרג
• מחממים כוס ורבע חלב על אש נמוכה.
• כשהחלב חם אך לא רותח, מסירים מהאש ומניחים בצד.
• מערבבים בקערת המעבד, 3 כוסות מהקמח, 1/4 כוס סוכר, שמרים יבשים, אבקת אפייה ומלח.
• מפעילים את המעבד ומוסיפים לחומרים היבשים בהדרגה, כוס ורבע חלב חם ועוד חצי כוס חמאה מומסת ומערבבים היטב משך כמה דקות.
• מוסיפים את שארית הקמח, 1/4 כוס כל פעם, וממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק אחיד וחלק שלא נדבק לשולי הקערה.
• מוציאים את כדור הבצק אל משטח עבודה מקומח, לשים ומהדקים אותו היטב משך כ- 10 דקות, עד שהוא נעשה חלק ואלסטי.
• מורחים את הבצק במעט שמן זית, מכסים את הקערה במגבת ומניחים את הבצק להתפחה במקום חמים משך 30 דקות.
• לאחר 30 דקות, מחלקים את הבצק ל- 18 כדורים.
• מורחים את משטח העבודה במעט שמן ומגלגלים כל כדור לצינור ארוך.
• מניחים את הצינור על המשטח בצורת פרסה, לוקחים את שני הקצוות כורכים אותם זה בזה במרכזם, ומדביקים את הקצוות לתחתית הפרסה.
• מניחים את הפרעצלס המוכנים בצד.
• בסיר עמוק, מרתיחים 4 כוסות מים עם 2 כפיות אבקת סודה לשתייה.
• כשאבקת הסודה נמסה, טובלים כל פרעצל בנפרד משך כ- 10 שניות, ומוציאים הצידה.
• מסננים את הפרעצלס מהמים העודפים, ומסדרים אותם על תבנית עם נייר אפייה.
• בוזקים מעל מלח גס, שומשום ופרג לבחירתכם.
• אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות משך 15 דקות או עד שמזהיב.
• מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים