|
|
שרימפס בקוקוס עם רוטב חמאת בוטנים |
מרכיבים :
|
לבלילה: 1 כוס קמח
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה
1 כוס חלב קוקס
לציפוי: 1/4 כוס קמח
2 כוסות שבבי קוקוס גסים
500 גר' שרימפס גדולים נקיים עם זנב
שמן לטיגון
לרוטב: 1 כף סוכר
|
1/4 כוס מים
•
1/4 כוס חמאת בוטנים עם או בלי שבבים
•
1/4 כוס רוטב הויסין
•
כמה טיפות טבסקו או רוטב חריף אחר
|
אופן הכנה :
|
• שמים בקערה כוס קמח, כפית מלח, כפית אבקת אפייה, ביצה וכוס חלב קוקוס.
•
טורפים היטב, מכסים את הקערה ומניחים אותה בצד בטמפרטורת החדר ל-45 דקות עד שעה.
•
מערבבים בקערה שטוחה 1/4 כוס קמח עם כוס וחצי שבבי קוקוס.
•
מחממים מחבת עם שמן עמוק.
•
תופסים את השרימפסים בזנב וטובלים אותם בבלילת חלב הקוקוס.
•
מנערים מעט וטובלים בבלילת הקמח ושבבי הקוקוס.
•
מטגנים את השרימפסים המצופים בשמן העמוק, 2 עד 3 דקות.
•
מוציאים את השרימפס לנייר סופג ומכינים את הרוטב.
•
מחממים על אש בינונית נמוכה כף סוכר עם 1/4 כוס מים עד שהסוכר נמס.
•
מוסיפים חמאת בוטנים, ומערבבים עד שהרוטב חלק.
•
מוסיפים רוטב הויסין וכמה טיפות רוטב חריף ומערבבים היטב משך 2-3 דקות.
•
מגישים את השרימפס עם הרוטב בצד.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|