| 
        
 | 
  
    
  
      
	
		
              
                            | 
              חזה עוף ממולא ברוטב לימון | 
              
              
      
                    
                    | 
                   מרכיבים :
                     |  
                    
                    |   
                     2  חזה עוף
            
                     100 גר' גבינת אסיאגו
                     
                     100 גר' נקניק האם חתוך לרצעות עבות
                       
                       2 כפות חמאה
                      
                         3 כפות קמח
                   
                     
                      1/4 כוס יין לבן
                    
                     מיץ  מחצי לימון
                 
                      
                     1 כוס ציר עוף או מרק עוף
                  
                     1 וחצי כפית אורגנו
                  
                      2 כפות שמן זית
                      | 
                   
                     
                    
                    
                  
                    
                    
                    | 
                    מלח ופלפל
                     | 
                     
                    
                    
                    
                       | 
                   אופן הכנה :
                     |  
                    
                    
                    
                    • לוקחים את חזה העוף, ובעזרת סכין חדה, חורצים במרכז חריץ, אך משאירים את שתי הפרוסות מחוברות לצורך מילוי (כמו לחמניה).
 •  
פותחים את חזה העוף וממלאים אותו ברצועות נקניק האם.
 • 
מפוררים מעל כמה חתיכות גבינת אסיאגו.
 • 
סוגרים את חזות העוף בעזרת קסמי עץ על מנת שהמילוי לא יברח החוצה.
 • 
מחממים מחבת על אש בינונית עם שמן זית, וצולים כל חזה עוף ממולא, עד השחמה (כ-3 דקות מכל צד).
 • 
מוציאים את העוף הצידה, וממיסים את החמאה במחבת.
 • 
כשהחמאה נמסה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
 • 
מבשלים את הקמח 2 דקות ומוסיפים את מיץ הלימון ויין לבן.
 • 
מערבבים עוד 1/2 דקה עד הסמכה ומוסיפים ציר עוף.
מערבבים הכל היטב משך כדקה עד שהרוטב אחיד.
 • 
מתבלים במלח פלפל ואורגנו ומורידים לאש נמוכה.
 • 
מחזירים את העוף למחבת וסוגרים את המכסה.
 • 
מבשלים עוד 20 דקות עד שהעוף מוכן.
 • 
מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים על צלחת הגשה.
 • 
מוציאים את הקיסמים ופורסים את העוף למניפה עבה. (לא חובה).
 • 
מגישים חם עם פירה ומפזרים מעל את הרוטב.
 • 
בתאבון.
                     | 
                     
                  
                                
                    
                     
              
              
              
              
              
               | 
                      
                 
               | 
              
              
              
              
                
              
              
           | 
	 
 
      
  
  
    
לחץ להדפסת המתכון 
        Rotev.co.il-מתכונים בוידאו 
    
     
  
 | 
  
         
       
         |