|
|
סלט אגסים חומים ברוטב בלסמי |
מרכיבים :
|
100 גר' עלי סלט ירוקים
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
2 כפות דבש
3/4 כוס חומץ בלסמי
|
|
אופן הכנה :
|
• שמים את החומץ הבלסמי בסיר קטן ומצמצים אותו ל-1/4 מהכמות על אש בינונית נמוכה, עד שמתקבל רוטב סמיך ומתקתק.
•
מתבלים את עלי הסלט במיץ לימון, שמן זית מלח ופלפל.
•
מקפיצים אותם מעט עם התיבול ומניחים ערמה קטנה על צלחת ההגשה.
•
חותכים את האגסים הטריים עם (הקליפה) לאורך במרכז, אך מותירים את הגבעול בחצי אחד כדי ליצור פרזנטציה נאה.
•
מגלענים את האגסים עם סקופ קטן, ומניחים את שני החציים לצד סלט החסה.
•
מפזרים מעל את אגוזי המלך.
•
מזלפים על כל הצלחת פסי דבש דקים ופסים של הרוטב הבלסמי המצומצם.
•
מעטרים בשתי פרוסות גבינת פטה משובחת.
•
מגישים מיד.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|