|
|
ספגטי קרבונרה |
מרכיבים :
|
180 - 200 גר' ספגטי (או פסטה לבחירתכם)
1 כף שמן זית
120 גר' פנצ'טה או בייקון
2 ביצים
פלפל גרוס עבה
3/4 כוס גבינה איטלקית מגורדת- גבינת פרמזן, גבינת פקורינו או שילוב של שתיהן
|
|
אופן הכנה :
|
• מכינים את הפסטה על פי הוראות ההכנה.
•
כשהפסטה מוכנה, מוציאים אותה מהמים ומסננים, שומרים כוס אחת של מי הבישול (חשוב!).
•
חותכים את הבייקון או הפנצ'טה לריבועים באורך שני סנטימטר.
•
מחממים מחבת עם כף שמן זית על אש בינונית ומטגנים את הבייקון עם פלפל גרוס עבה, משך 3-4 דקות.
•
יש להקפיד שהבייקון ישאר מעט רך ולא יגיע לדרגת קריספי (פריך או שביר).
•
בכלי נפרד טורפים שני ביצים ומוסיפים להם 1/2 כוס מהגבינה המגורדת ופלפל גרוס גס.
•
כשהבייקון מוכן, מורידים לאש נמוכה ומוסיפים 1/2 כוס עד כוס ממי הבישול של הפסטה.
•
מערבבים ומוסיפים את הפסטה המבושלת לתוך הבייקון.
•
מערבבים שוב ומוסיפים פנימה בזילוג ותוך ערבוב, את תערובת הביצים והגבינה המגורדת.
•
מערבבים היטב עוד דקה (כדי שהביצים לא יקרשו, והמרקם יזכיר שמנת) ומכבים את האש.
•
מוסיפים את יתרת הגבינה המגורדת (כאמור שילוב של פרמזן ופקרינו, יהיה מושלם במקרה זה).
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|