חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
פרגיות ממולאות בקוסקוס
2 פרגיות
1 בצל גדול קצוץ
1 כפית שום קצוץ
2 מקלות קינמון
1 כפית אבקת ג'ינג'ר
קורט זעפרן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
2 כפות שמן צמחי
2 כוסות מים
2 כפות דבש
• למילוי: 300 גר' קוסקוס
• 3 כפות מרגרינה או חמאה
• 1/2 כפית אבקת קינמון
• 1/4 כוס צימוקים
• 1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים גס
• 2 כפות מי זהר (מי פריחת הדרים)
• מכינים את הקוסקוס לפי הוראות ההכנה.
• כשהקוסקוס מוכן, מערבבים אותו עם המרגרינה, הצימוקים ואגוזי הלוז.
• מוסיפים 1/2 כפית קינמון ן-2 כפות מי זהר.
• מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
• מסירים את העור מהפרגיות (לא חובה), וממלאים אותן בתערובת הקוסקוס.
• משאירים את הקוסקוס שנותר בצד , להגשה.
• סוגרים את הפרגיות עם קיסמים כדי שהמילוי לא יברח החוצה, וקושרים את הרגלים שלהן יחד.
• מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן על חום בינוני.
• מוסיפים את הבצל הקצוץ לסיר יחד עם השום הקצוץ, 2 מקלות קינמון, כפית אבקת ג'ינג'ר, קורט זעפרן טחון, כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל.
• מערבבים את הבצל עם התבלינים, ומטגנים 2 דקות.
• מוסיפים לסיר את הפרגיות עם הגב כלפי מטה, מצפים אותן עם הבצל המתובל שבסיר, סוגרים עם המכסה ומבשלים 5 דקות.
• אחרי 5 דקות, הופכים את הפרגיות בעדינות כך שהרגלים שלהן תהינה כלפי מטה.
• מוסיפים לסיר 2 כוסות מים, מכסים עם המכסה ומבשלים 30 דקות.
• בודקים מידי פעם שיש מספיק נוזלים בסיר.
• לאחר 30 דקות, פותחים את המכסה ומוסיפים 2 כפות דבש לנוזלים בסיר.
• מערבבים ויוצקים מהנוזלים שבסיר על הפרגיות.
• מכסים את הסיר ומבשלים עוד 10 דקות.
• לאחר 10 דקות, בודקים עם המזלג, אם הפרגיות מוכנות.
• הבשר אמור להיות רך ולהתפורר בקלות.
• אם הפרגיות לא מוכנות, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות.
• כשהפרגיות מוכנות, מורידים את האש לחום נמוך, מסירים את המכסה ומניחים לפרגיות להתבשל ברוטב שיצטמצם ויסמיך, משך עוד 20 דקות.
• מדי פעם מזלפים על הפרגיות רוטב מתחתית הסיר.
• לאחר 20 דקות, מורידים את הפרגיות מהאש.
• מגישים את הפרגיות עם הקוסקוס שנותר, שופכים עליהן את הרוטב, ובוזקים מעל שברי אגוזי לוז.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים