|
|
לחם דבש מחיטה מלאה |
מרכיבים :
|
3 כוסות חיטה מלאה
2 כפיות שמרים יבשים
1 ו-1/2 כפיות מלח
1 ו- 2/3 כוסות מים חמים מאוד (לא רותחים)
1/2 כוס דבש
1 ביצה
1/4 כוס שמן
|
|
אופן הכנה :
|
• מערבבים בקערת המיקסר מחצית מכמות הקמח עם כפית וחצי מלח ו-2 כפות שמרים יבשים.
•
מעבדים עם וו הבצק ומוסיפים בהדרגה כוס ועוד 2/3 כוס מים.
•
מוסיפים את הדבש וביצה ומעבדים היטב.
•
מוסיפים 1/4 כוס שמן ומעבדים.
•
מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים לבצק חלק.
•
במידת הצורך מוסיפים עוד קמח.
•
מכסים את הבצק עם מטלית בד ומניחים לו לתפוח משך 30 דקות.
•
לאחר 30 דקות מסדרים את גוש הבצק לכיכר לחם עגולה גדולה ומניחים אותו על גבי תבנית עם נייר אפייה.
•
מצפים את התבנית בבד או ניילון נצמד, ומניחים ללחם לתפוח עוד רבע שעה.
•
חורצים עם סכין, כמה חתכים אלכסונים על כיכר הלחם ומפזרים מעל עם מסננת קטנה, מעט קמח מלא.
•
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות משך 30 דקות.
•
מצננים ופורסים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|