|
|
מאפינס פטל |
מרכיבים :
|
1 ו-1/2 כוסות קמח
1/2 כוס קמח מלא
2 כפות סובין
1 שקית אבקת אפייה
1/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום
1 גביע שמנת חמוצה
1 כף גרידת לימון
2 ביצים
1/4 כוס שמן צמחי
|
150 גר' פטל אדום קפוא (מופשר ומסונן מנוזלים).
|
אופן הכנה :
|
• מערבבים בקערה את הקמח הלבן והקמח המלא, שקית אבקת אפייה, סובין, סוכר חום ולבן. (אפשר להוסיף עוד כמה כפות סוכר למי שאוהב מתוק).
•
מוסיפים 2 ביצים, 1/4 כוס שמן, כף גרדת לימון, ושמנת חמוצה, ומערבבים בעדינות עד שהבלילה אחידה.
•
מקפלים פנימה בעדינות את הפטל, או פרי לבחירתכם.
•
מכינים מנג'טים בגודל גדול על תבנית וממלאים כף עד שתי כפות בכל מנג'ט.
•
לחילופין ממלאים תבנית של 12 מאפינס.
•
אופים את המאפינס בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות משך כ- 20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
•
מצננים ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|