מתכונים לאוכל מוקפץ
הרבה דברים נאמרו בזכות האוכל המוקפץ ה-Stir-Fry מאז פרץ לתודעה המערבית בשנות ה-60, ובצדק.
הקפצת האוכל לזמן קצר על גבי מחבת או ווק לוהט, היא אחת הדרכים הטובות ביותר לשמור על הערכים הבריאותיים שלו וגם דרך קלה וחסכונית לשמור על תזונה מאוזנת, עשירה בויטמינים, משופעת טעמים ודלת קלוריות.
את כל זה, גילו הסינים כבר לפני אלפי שנים, ואף הנחילו את ההקפצה לרבות מהמדינות השכנות במזרח אסיה. משם הדרך למערב הייתה קצרה, וכיום, תתקשו למצוא עיר מערבית שאינה מתהדרת במבחר נאה של מסעדות אסיאתיות, המגישות את התענוג המוקפץ לסוגיו.
מנה מוקפצת תכלול לרוב בסיס של אורז או נודלס שבושלו מראש במים, ירקות מכל הסוגים, רטבים שונים בינהם רוטב הסויה שהוא כמעט מנדטורי, ולרוב גם סוג של בקר, עוף, חזיר או פירות ים. ויש גם מוקפצים על בסיס בשרי עם רוטב שאותם נהוג להגיש עם אורז או נודלס בצד, מוקפצים עם ביצה מטוגנת, עם בוטנים ואגוזים, סלטים מוקפצים ועוד.
העקרונות להכנת אוכל מוקפץ, הם בסיסים: מחבת בעל שולים גבוהים (רצוי ווק), מעט מאוד שמן, חום גבוה, וחיתוך של המרכיבים לגודל דומה. הקפצה ראשונית של המרכיב הבשרי (לרוב עם שום וג'ינג'יר), הוצאה מהמחבת והקפצת הירקות לפי סדר הקשיות שלהם, הוספת הרוטב, הוספת הבשר העשוי למחצה וערבוב סופי עם הנודלס או האורז.
הנה אוסף מתכונים מוקפצים ממטבחים שונים בעולם. מומלץ מאוד להצטייד בכמה רטבי בסיס מהמטבח האסיאתי ולהתחיל להקפיץ. זה קל, בריא דל קלוריות וטעים.
מתכוני אוכל אסיאתי
|