מתכונים לגלידה מתוצרת ביתית
הקיץ בשיאו ויצרני הגלידות בעיצומה של התחרות על לבכם וכיסכם, עם מלאי גדול של גלידות מכל הצורות והטעמים.
אם בכל זאת חשקה נפשיכם בגלידה משובחת תוצרת בית העשויה מחומרים טבעיים ואינה כוללת חומרי טעם צבע ומשמרים- תנו הצצה במבחר המתכונים שאספנו עבורכם מכל העולם.
חלק מהמתכונים פשוטים ואינם דורשים מכונה או ציוד מיוחד לצורך הכנת הגלידה, (מלבד מקפיא כמובן), וחלקם דורשים מכונה פשוטה בלבד - כזו שמכניסים את הקערה שלה למקפיא. אם אין לכם מכונה, או יש מכונה בסיסית ובכל זאת החלטם להשקיע בהכנת גלידה תוצרת בית, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לעבור את המשימה בשלום.
• הכי פשוט להכין גלידות סורבה שאינן מכילות שמנת או ביצים שיכולים להתקלקל או "לשבור" מרקם בזמן ההכנה.
• הבסיס של כל גלידת שמנת או גבינה הוא לרוב חלבוני ביצה המסייעים לקשור את השומן לנוזלים ולמנוע הווצרות של גושי קרח. בגלל שמדובר בביצים חיות, חשוב (כמו במיונז) להקפיד על ביצים טריות מאוד.
• בעת החימום של השמנת והחלבונים, הקפידו שלא להביא את הבלילה לרתיחה כדי שלא תקבלו ביצים שלוקות...מספיק להביא למצב של התחלת ביעבוע בשולי הסיר ולהסיר מהאש מיד.
• אם אין לכם מכונת גלידה, והמתכון דורש כזו, תוכלו להכניס את הבלילה שהכנתם למקפיא למשך כ-5 שעות ואז להוציא ולערבב היטב עם מזלג כדי לוודא פיזור שווה של חומרי הטעם ולהכניס אוויר שיהפוך את הגלידה לאוורירית ורכה. לאחר מכן, החזירו את הגלידה למקפיא, וחיזרו על הערבוב עם מזלג כל שעה בערך, עד שתקבלו את המרקם הקרמי המבוקש. לעיתים תדרשנה עוד 5 שעות כדי להגיע לתוצאה הרצויה, אז מוטב שתהיו ערוכים לכך...
• כדי שהגלידה לא תיקפא יתר על המידה, הוציאו אותה מהמקפיא למקרר, בערך רבע שעה לפני ההגשה.
• בתהליך ההקפאה כמו בתהליך החימום, יש נטייה "לאבד" טעמים, לכן תמיד מומלץ להוסיף עוד קצת מחומרי הטעם כמו תמציות וניל רום או ממתיקים.
• אם אתם מוסיפים לגלידה אלכוהול, עשו זאת רק בסוף כי לאלכוהול יש נטייה להתנדף מהר.
אז הפשילו שרוולים ולמטבח! מבטיחים לכם חוויה קולינרית מעולם אחר, לא דומה בכלל למה שתמצאו בסופר הקרוב לביתכם. ולמי שבכל זאת אין לו סבלנות לכל הסיפור, הוספנו כמה גלידות "משודרגות" שתוכלו להכין על בסיס גלידה קנויה עם עוד מיני פינוקים!
|