מתכונים לסלט עוף
סלט עוף הוא כמו ארוחה מלאה בצלחת אחת, שהיא גם בריאה, גם לא משמינה וגם מלאת טעם.
אפשר לאכול סלט עוף בתוך כריך, כמנה ראשונה וגם כמנה עיקרית קלה ומשביעה.
הטעם והמרקם של נתחי העוף משתלבים היטב עם הירקות החיים, משדרגים כל סלט ומעניקים לו "גוף" עשיר, עניין וצבע. על פי רוב, במתכונים לסלטי עוף משתמשים בחזה העוף אותו ניתן לצלות בגריל, לסגור במחבת, או בתנור או פשוט לבשל במרק; את החזה העשוי חותכים לחתיכות ומוסיפים לסלט.
עם זאת, אם יש לכם שאריות עוף מאתמול, אין דרך טובה יותר לנצל אותן, מאשר לבצוע רצועות או לחתוך לקוביות ולהוסיף כדי לשדרג כל סלט.
לצד העוף אפשר ומומלץ להוסיף לסלט מרכיבים שאתם אוהבים כמו ביצה קשה, זיתים, אגוזים למניהם ואפילו פירות כמו אפרסק, מנגו או אננס משתלבים מצויין עם טעם העוף והירקות.
סלטי עוף פופולרים מאוד בעולם כולו, וברוב המטבחים נמצא ורסיה של מתכון סלט עוף ידוע כמו סלט סלט אמריקאי עם ביצה קשה, מיונז, סלרי וחרדל; סלט עוף סיני עם מלפפונים, שומשום ורוטב סויה; או כמו סלט הקיסר האיטלקי שמשלב עוף וחסות עם רוטב ווסטרשייר ואנשובי, גבינת פרמזן וקרוטונים.
לעוד מתכונים עם עוף
|